kamioni.jpgNa svim važnim raskrsnicama u Lajkovcu postavljene su sigurnosne kamere, ukupno osam, koje će biti u funkciji video nadzora saobraćaja. Projekat su zajednički realizovali Direkcija za izgradnju i uređenje Lajkovca i MUP. Cilj uvođenja video nadzora je prevencija saobraćajnih prekršaja i unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Sredstva su obezbeđena od naplate kazni za saobraćajne prekršaje jer po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, 30 odsto od naplate kazni ide u budžet lokalne samouprave. Po rečima Aleksandra Mešterovića, direktora JP „Direkcija za unapređenje i izgradnju Lajkovca“, vrednost projekta je 950.000 dinara, a druga polovina sredstava od naplate saobraćajnih prekršaja biće upotrebljena za održavanje puteva.

Kamere su postavljene na raskrsnici Vojvode Mišića i Kralja Petra Prvog (kod autobuske stanice), zatim V. Mišića i Dr Boje Markovića, takođe na raskrsnici glavne ulice i Kneza Miloša (između pošte i železničke stanice), na raskrsnici sa Cvijićevom – prema osnovnoj školi, kao i na raskrsnici ulica Vojvode Mišića, Vojvode Putnika i Dr Lese Mirkovića. Video nadzor postoji i kod Doma zdravlja, na raskrsnici Svetog Save i Nemanjine ulice; na raskrsnici ulica Stevana Prvovenčanog, Beogradske i Lajkovačke pruge (kod skretanja za Elmont); na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog, Milene Pavlović Barili, Justina Popovića i Nadežde Petrović ( tzv. Jelića brdo).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…