rasveta.jpgRadovi na rekonstrukciji Karađorđeve ulice u delu od raskrsnice sa Ulicom Vojvode Mišića do Hajduk Veljkove, ukoliko vremenski uslovi budu bili povoljni, počeće u utorak 15. marta. Predviđena je potpuna rekonstrukcija ulice u celom pojasu regulacije u ovom delu u dužini od 720 metara.

Projektom su, pored ostalog, predviđeni radovi na kolovoznoj konstrukciji, parkinzima i trotoarima, na vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji, popločavanje trotoara, novo javno osvetljenje, ozelenjavanje, postavljanje novog mobilijara, kao i radovi na rekonstrukciji postojeće infrastrukturne mreže i izgradnja nove kišne kanalizacije.

Rekonstruisana ulica biće bezbednija, parkiranje će biti u nivou kolovoza, pojedini frekventniji pešački prelazi biće podignuti u nivo trotoara koji će biti prošireni i popločani sa trakama za slabovide osobe. Glavna gradska ulica dobiće modernu signalizaciju i opremu, dobro osvetljenje, unapređen režim saobraćaja.

Vrednost radova, čiji je izvođač GP „Ingrap-omni“ je oko 89 miliona dinara. Rekonstrukcija Karađorđeve finansiraće se sredstvima NIP-a i gradskog budžeta.
Zbog radova koji će početi sa obe strane ulice istovremeno, utvrđen je privremeni režim saobraćaja u delu Karađorđeve od Hajduk Veljkove do ulice Vojvode Mišića u periodu od 14. marta do 14. juna 2011. godine. Prolaz vozilima u Karađorđevoj ulici biće dozvoljen po fazama u delu gde se u ulici ne izvode radovi. Biće zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila sa obe strane kolovoza i na trotoarima u delu Karađorđeve ulice gde se vrši iskop. Dvosmeran saobraćaj biće dozvoljen u Ulici Vlade Danilovića u delu od Pantićeve do Karađorđeve, i delom zabranjeno parkiranje na kolovozu zbog mimoilaženja vozila. Gradski saobraćaj biće preusmeren iz Karađorđeve u Pantićevu ulicu. U istom vremenskom periodu neće biti zatvorene za saobraćaj raskrsnice Karađorđeve ulice sa ulicama Sinđelićevom i Ulicom Vuka Karadžića. Dok traju radovi biće postavljena privremena nova saobraćajna signalizacija na koju bi građani trebalo da obrate pažnju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…