infakt__frame.jpgTribina “Humanim porodilištima protiv bele kuge” održa’e se 14. decembra od 11 časova u Edukativnom centru Regionalne opšte bolnice Valjevo. Organizatori su Građanska inicijativa Majka Hrabrost u partnerstvu sa Udruženjem Dokument i saradnji sa Udruženjem babica Srbije i Regionalnom opštom bolnicom Valjevo.

U vremenu kada se Srbija suočava sa belom kugom u alarmantnom obliku cilj nam je promovišemo standarde i vrednosti koji će doprineti stvaranju okruženja i atmosfere koji će motivisati žene ne samo da postanu majke već i da to iskustvo tokom svog života ponove više puta. Fokus naše misije je na popravljanju stanja u porodilištima i unapređivanju tretmana žena u njima, pošto su porodilišta mesta gde se život rađa i porodica nastaje.
Priče više od 1000 žena objavljene na sajtu www.majkahrabrost.com svedoče o problemima i poniženjima sa kojima se žene suočavaju u porodilištima širom Srbije. Trenutna situacija u porodilištima i tretman trudnica i porodilja u njima deluju destimulativno i odbijajuće na mnoge žene koje bi želele da postanu majke ili već imaju takvo iskustvo i ne žele da ga ponove. Na taj način stanje u porodilištima i tretman žena u njima predstavlja jedan od uzročnika širenja bele kuge.

Građanska inicijativa Majka Hrabrost, Udruženje Dokument i Udruženje babica Srbije žele da podignu javnu svest građana, intutucija i profesionalaca zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i pozovu ih da udruženim snagama kroz zajedničke akcije daju svoju doprinos rešavanju ovog problema, ali i da promovišemo porodicu kao osnovnu ćeliju društva i ukažemo na značaj njenog negovanja i očuvanja.

Tribina se realizuje u okviru projekta „Srbiju menjamo zajedno“, koji finansira USAID preko Instituta za održive zajednice.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…