poyorisna-scena.jpgU utorak 5. oktobra, sa početkom u 20 časova, na sceni Centra za kulturu biće premijerno izvedena predstava “ Četiri godišnja doba’’. „Četiri godišnja doba“ su muzičko plesna bajka, nastala u okviru projekta Feniks – radionica za ozelenjavanje umetnosti koju realizuje udruženje „ Dobri ljudi“ u saradnji sa Centrom za kulturu Valjevo pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Približno 50 dece je kroz 4 umetničke radionice u protekla dva meseca bilo angažovano na pripremi ovog nesvakidašnjeg scenskog spektakla.

Najpoznatije delo italijanskog kompozitora Antonija Vivaldija, ovom prilikom će izvesti učenici gudačkog odseka muzičke škole „Živorad Grbić“, pod dirigentskom palicom mr Snežane Stevanović, a glumci Omladinske pozorišne scene i deca, polaznici dramskih radionica Centra za kulturu, ispričaće kroz igru i ples neobičnu ljubavnu priču. Cilj projekta je popularizacija klasične muzike među decom i mladima i afirmacija mladih valjevskih stvaralaca.

Premijera i dva reprizna izvođenja su uvrštena u program Dečje nedelje koja se u našem gradu tradicionalno održava prve nedelje oktobra.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…