Dom kulture 2.jpgPremijera Muzicko-scenske bajke “Četiri godisnja doba“ održaće se u Art holu Centra za kulturu u petak 01. oktobra u 13h. Priblizno 50 dece je kroz 4 radionice u protekla dva meseca bilo angazovano na pripremi ovog nesvakidašnjeg umetničkog dogadjaja. Najpoznatiji koncert italijanskog kompozitora Antonija Vivaldija, će za ovu priliku izvesti učenici muzičke škole “Živorad Grbić“, a glumci Omladinske pozorišne scene i deca polaznici dramskih radionica Centra za kulturu ispričaće kroz igru i ples neobičnu ljubavnu priču nastalu po tekstu Kristine Cvejanov, autorke projekta.

“Četiri godisnja doba” su nastala u okviru projekta Feniks – radionica za ozelenjavanje umetnosti koji realizuje udruzenje “Dobri ljudi” u saradnji sa Centrom za kulturu Valjevo. Cilj projekta je popularizacija klasične muzike medju decom i mladima i afirmacija mladih valjevskih stvaralaca. Premijera i dva reprizna izvodjenja su uvrštena u program Dečje nedelje koja se u našem gradu tradicionalno održava prve nedelje oktobra.

Sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 200.000 dinara obezbedio je Grad Valjevo putem konkursa za podrsku projekata u kulturi.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…