prosveta.jpgNova školska godina za oko 900.000 đaka u Srbiji počela je danas, u klupe će sesti i oko 80.000 prvaka, ali prvi dan škole obeležiće i štrajk upozorenja i protest Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. Od ove školske godine predviđeno je i uključivanje dece sa posebnim potrebama u redovne osnovne škole, a novina je reformisan program za osmi razred, kao i uvođenje male mature. Udžbenici su spremni i odštampani na vreme, a u škole su u najvećem delu dopremljeni i besplatni udžbenici za prvi i drugi razred, poklon države za oko 160.000 đaka. Ove godine u prvi razred polaze deca sa 6,5 godina, a prema preporuci zaštitnika građana deca koji nisu završila predškolski program, a treba da krenu u školu, imaju pravo da prvo završe pripremni program, a da naredne godine postanu prvaci.

Prema kalendaru rada za novi školsku godinu, prvi raspust đaci će imati u novembru, 4. i 5. novembra, prvo polugodište završava se 30. decembra. Zimski raspust traje do 17. januara, dok će prolećni raspust trajati od 22. aprila do 4. maja.
Drugo polugodište prvi će završiti maturanti gimnazija, 20. maja, a sedam dana kasnije i osmaci i maturanti stručnih škola.
Za ostale osnovce raspust počinje 10. juna, a za srednjoškolce 17. juna.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…