stres.jpgŽivotni standard građana ove godine biće viši nego prethodne, izjavio ministar trgovine Slobodan Milosavljević. Prosečne plate u Srbiji ove godine između 320 i 330 evra što ja na nivou regiona, istakao Milosavljević. On očekuje da će ova godina biti ekonomski bolja od prethodne i da će se životni standard građana poboljšati.

Ministar je rekao i da će se prosečne plate ove godine kretati između 34.000 i 35.000 dinara, odnosno od 320 do 330 evra, “što je na nivou regiona”.
Ministar trgovine je izrazio očekivanje da će inflacija ostati u planiranim okvirima, odnosno šest odsto, plus-minus dva procenta.
Govoreći o pšenici, ministar je naveo da će ovogodišnji rod biti manji, ali da će biti dovoljan da tržište bude snabdeveno i stabilno, ali i da cene budu stabilne.

Milosavljević je, takođe, rekao da je zaključno sa petkom, 16. junom, na Produktnoj berzi u Novom Sadu ugovorena prodaja 36.000 tona žita za potrebe Robnih rezervi, što je više od polovine predviđenih količina od 70.000 tona koje država treba da otkupi od individulanih proizvođača. Naglasio je da je država spremna da otkupi i veće količine pšenice i tako pomognu proizvođačima, ako bude dodatnih sredstava u budžetu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…