autobu_vece.jpgObe autobuske stanice u Valjevu, “Lastina” i stanica preduzeća “Evropa-bus”, blokirane su od jutros za dolaske i odlaske autobusa, pa putnici koriste “stajališta” u okolnim ulicama. “Lastinu” autobusku stanicu jutros je blokiralo oko stotinu zaposlenih u “Evropa-busu” kao odgovor na blokadu prilaza njhovim staničnim prostorijama, koja je počela za vikend.
Sudski spor započet je 2006. posle otvaranja stanice “Evropa-busa”, koji od tada ne korisiti usluge “Lastine” autobuske stanice. “Evropa-bus” je kao ulazno-izlaznu saobraćajnicu sa svoje stanice koristio dolazni peron “Lastine” stanice jer druge mogućnosti nema.
U “Lasti” to ne prihvataju i pozivaju se na sudske odluke iz avgusta 2009.

Od jutros autobusi dva prevoznika koriste obližnju Hajduk Veljkovu ulicu za privremena stajališta, prijem i izlazak putnika.

U Evropa busu su odlučni da ne odstupe od blokade dok im se ne odblokira prilazni put ka njihovim prostorijama.

“Lastinu” autobusku stanicu su 1980-tih finansirali građani valjevske opštine sredstvima mesnog samodoprinosa. Ona je kasnije poklonjena “Lasti” zajedno sa lokalnim prevoznikom “Strelom”, koji je bio u velikim teškoćama.

U AS Lasta sada očekuju privremenu mere od suda kojim će se uz asistenciju pripadnika PU Valljevo odblokirati Lastinini peroni, kako kažu “u interesu putnika i opšteg interesa odvijanja javnog saobraćaja svih prevoznika koji koriste stnične usluge SP Lasta”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…