Hotel Grand.jpgKako unaprediti položaj lokalne samouprave i život građana Srbije, šta se dešava sa transferima lokalnim vlastima, kako i u kojoj meri lokalna samouprava utiče na donošenje i izmene zakona koji se u potpunosti ili delimično tiču njenog rada, neka su od pitanja o kojima se razgovaralo na sastanku gradonačelnika i predsednika opština u Loznici.
Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru kampanje “SKGO naša adresa”organizuje sastanke predsednika opština i gradonačelnika, a skup u Loznici bio je šesti u nizu regionalnih sastanaka koji je održani tokom maja, juna, a nastavak će biti u septembru. Na njima će biti razmatrana pitanja koja se tiču unapređenja položaja lokalne samouprave i opšteg poboljšanja života građana Srbije.

Sastanci imaju za cilj podizanje opšte svesti o značaju lokalne samouprave u Srbiji, problemima i poteškoćama sa kojima se lokalne vlasti susreću u svom radu, kao i pronalaženju rešenja koja bi bila na korist svih građana. Pored toga, na ovim sastancima će biti razmotrena pitanja daljeg razvoja i profilisanja SKGO kao saveza gradova i opština u izradi republičkih propisa koji se tiču lokalne samouprave, pitanja lokalnog finansijskog sistema u celini i potrebe vraćanja transfera jedinicama lokalne samouprave na nivo definisan Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

Na skupu su učestvovali gradonačelnici i predsednici opština iz Valjeva, Malog Zvornika, Šapca, Uba, Ljubovije, Bogatića, Krupnja, Mionice, Lajkovca, Loznice, Osečine, Vladimiraca i Koceljeve.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…