infakt__frame.jpgU četvrtak, 01. aprila sa početkom u 20h, u Art holu, Centra za kulturu, premijerno će biti prikazan igrano –dokumentarni film „Korak do dna“. Ovaj film je realizovan u produkciji udruženja „Dobri ljudi“ iz Valjeva u okviru projekta IPON-Inicijativa mladih protiv narkomanije finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta, a koji se sprovodi u 7 gradova i opština zapadne Srbije u partnerstvu sa udruženjem „Iskra“ iz Loznice i 7 Kancelarija za mlade.

Nakon projekcije 40 minutnog filma biće održana forum diskusija na temu “ Načini prevencije bolesti zavisnosti”.
U realizaciji filma učestvovali su mladi aktivisti i vršnjački edukatori „Dobrih ljudi“ koji su kroz 5 igranih priča dočarali karakteristične situacije, probleme i opasnosti koje neizostavno prate zloupotrebu psihoaktivnih supstanci. Kao motivi za 5 kratkih filmskih priča korišćena su iskustva bivših zavisnika publikovana na veb sajtu www.nikad-heroin.com. U dokumentarnom delu filma učestvuju stručnjaci Psihijatrijske službe ZC Valjevo i Savetovališta za mlade ZC Loznica. Autori originalne muzike korišćene u filmu su valjevska grupa IRA i Broken strings iz Beograda. Scenario i režiju potpisuje Kristina Cvejanov, a reditelj heroinske priče je Kosta Đorđević.
Film „Korak do dna“ ima edukativan karakter i namenjen je prikazivanju u školama na časovima vršnjačke edukacije, ali i za javna i televizijska prikazivanja. Umnožavanje, dalja distribucija i javna prikazivanja filma su poželjna. Svi koji su zainteresovani da na ovaj način učestvuju u borbi protiv narkomanije za dalje informacije mogu da se jave na e-mail: dobriljudi@nikad-heroin.com

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…