dom_ydravlja_1.jpgU valjevskoj bolnici je sa simptomima novog gripa hospitalizovano 17-oro pacijenata, od kojih je jedan sa težom kliničkom slikom, ali nije na respiratoru. Kliničari apeluju na građane da se pridržavaju svih preventivnih mera, posebno higijene ruku, uz vakcinaciju protiv novog gripa.

U periodu od 17-20.12.2009.god. ukupno na teritorije optine Valjevo vakcinisano je 135 osoba. Najviše doza dato je u domu zdravlja u Valjevu 67 i Ubu 35. Do sada nije prijavljena ni jedna neželjena reakcija na vakcinu.

Svi koji žele da se vakcinišu treba da se jave kod svog izabranog lekara, a ukoliko ga nemaju, onda u odgovarajuću službu Domu zdravlja. U prvoj prioritetnoj grupi biće vakcinisani hronični bolesnici, uključujući i decu starosti preko 6 meseci sa hroničnim poremećajima zdravlja, trudnice tokom drugog i trećeg trimestra trudnoće, zdravstveni i socijalni radnici.

Savete oko novog gripa građani mogu dobiti pozivom na broj telefona Kol centra Doma zdravlja 295-395 od 9 do 17 časova. Informacije o novom gripu mogu se pronaći i na posebnoj stranici na sajtu ZC Valjevo (www.zcvaljevo.rs).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…