infakt__frame.jpgValjevska policija saopštila je danas da je podnela krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj, falsifikovale isprave i utajile porez veći od 1,9 miliona dinara. Kako je saopšteno, krivične prijave podnete su protiv Saše M, vlasnika marketinške agencije Mega medija tim iz Beograda, direktora Z. Z. Agro vil iz Valjeva Živorada V. i direktora preduzeća Eku iz Valjeva Đorđa Ž.

Osumnjičeni Saša M. i Živorad V. su u u toku prošle i ove godine podigli sa tekućeg računa ZZ “Agro-vil” gotov novac u iznosu od preko 7,3 miliona dinara, pravdajući ga fiktivnim otkupom proizvoda od poljoprivrednih proizvođača. Podignuti novac Živorad V. je predao Saši M. uz prethodno zadržavanje 2% od podignutog novca na ime provizije za sebe. Osumnjičeni Saša M. i Đorđe Ž. su u prošloj godini, bez propisane dokumentacije, sa tekućeg računa preduzeća “Eku” gotovinski podigli, ili prebacivali na tekuće račune raznih fizičkih lica novac u iznosu od oko 2,7 miliona dinara.

Podignuti i prebačeni novac su iskoristili za svoje potrebe i potrebe drugih lica. Na ovaj način izbegli su obračun, obustavu, uplatu i prijavu poreza na dohodak građana na druge prihode u iznosu od preko 1.9 miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…