infakt__frame.jpgU Istraživačkoj stanici Petnica je u toku konkurs za učešće u obrazovnim programima Istraživačke stanice u 2010. godini. Konkurs se odnosi na učenike srednjih škola iz Srbije i zemalja u okruženju. I naredne godine, Istraživačka stanica Petnica će organizovati seminare i kampove iz četrnaest oblasti prirodnih i društvenih nauka.

A za kraj novembra priprema se održavanje Osme konferencije “Korak u nauku”, na kojoj će biti predstavljeni istraživački radovi učenika srednjih škola, urađeni tokom letnjih programa 2009. godine. Očekuje se učešće oko stotinu učenika, studenata i stručnih saradnika Istraživačke stanice Petnica.

Tokom zimskog školskog raspusta, učesnici Konferencije imaće priliku da svoje radove predstave na izložbi u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu.

Do danas Ministarstvo prosvete nije realizovalo obaveze iz ugovora o finansiranju međunarodnog letnjeg kampa u Petnici, a što je jedini program čije je finansiranje Ministarstvo prihvatilo u ovoj godini.

Ministarstvo je sredstva budžeta Srbije, koja su ranijih godina korišćena za finansiranje obrazovnih aktivnosti Petnice, kao i sredstva koja su vanredno dobijena iz budžetske rezerve u junu, namenski, za programe rada sa talentima, utrošilo za druge, Stanici nepoznate namene.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…