pecina.jpgSvetska istrazivanja pokazuju da svake godine najmanje 1,9 miliona ljudi sirom sveta umire od posledica fizičke neaktivnosti. Najmanje 30 minuta redovne fizičke aktivnosti umerenog intenziteta smanjuje rizik od nekoliko hroničnih nezaraznih bolesti. Ukoliko se ne preduzmu aktivnosti i ne utiče na uzroke, sirom sveta, do 2015. godine, predviđa se povećanje smrtnih slučajeva od hroničnih nezaraznih bolesti za 17%. Redovna umerena fizička aktivnost je dobar način za očuvanje i unapređenje zdravlja. Promocija fizičke aktivnosti treba da bude osnov javno zdravstvenih aktivnosti, a navika redovne fizicke aktivnosti stice se u jos u skolskom uzrastu, u promovisanju zdravog zivota zajednicki su se udruzili Kancelarija za mlade i DM GYM fitnes klub.
Fitnes je način života! Iz razloga što nam u svakodnevnom životu ponestaje fizičke aktivnosti fitnes postaje neverovatno neophodan. Negov uticaj na zdravlje je ogroman u pozitivnom smislu, ako vežbate na pravom mestu i pod stručnim nadzorom.
Njegova prilagodljivost individualnim karakteristikama različitih osoba, stavlja ga iznad sporta i sličnih fizičkih aktivnosti. Što znači fitnesom mogu da se bave čak i deca, starije osobe, osobe narušenog zdravlja, trudnice…
Svaku spravu, mašinu ili vežbu iskusan trener prilagodiće vašim mogućnostima. Veoma zanimljiva je i informacija da fitnesom možete postići zadovoljenje više potreba u isto vreme. U isto vreme možete da smanjite telesnu težinu, ojačate mišiće, povećate gipkost vaše muskulature, oslobodite se stresa i kao posledica svega toga poboljšate svoje zdravlje kao najvažniji cilj.
Dnevna fizička aktivnost pomaže: održavanju telesne težine, poboljšavanju rada krvotoka,kontroli visine krvnog pritiska, prevenciji isčašenja, uganuća i lomova, potrošnji viška energije, popuštanju napetosti, regulisanju zdravog sna, podizanju samopouzdanja i samosvesti, suzbijanju osećaja teskobe i depresije, povećanju mišićne snage,pojačavanju snage srčanog mišića i prevenciji pojave degenerativnih bolesti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…