infakt__frame.jpgIzložba slika Zorana Andrića iz Valjeva pod nazivom Zlatno platno leta otvorena je sinoć u Beogradu. Za Andrićeve slike kritičari kažu da imaju posebnu energiju, što ukazuje na slikara koji iz svakog prizora nastoji da izvuče najveću i najžešću moguću meru osećanja. Na njegovim slikama nalaze se predeli, priroda i pejzaži. Boje su guste, čiste, blistavih jarkih tonova, nanesenih direktno iz tube.

Zoran Andrić slike i crteže izlaže od 1979. godine na samostalnim i zajedničkim izložbama, a od 1992. ima stalnu postavku u svojoj Slikarskoj radionici “Višnja” u Valjevu. Redovan je član ULUS-a, učesnik likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Slike mu se nalaze u Narodnom muzeju u Beogradu i Muzeju Vojvodine u Novom Sadu. Najčešće radi pejzaže.

Zoran Andrić je imao više samostalnih izložbi u Valjevu, među kojima i u Narodnom muzeju, zatim u Ruskom domu i Galeriji NUBS u Beogradu, Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Galeriji “Stari grad” u Kotoru itd. Od 1995. do 2006. godine učestvovao je na preko 25 zajedničkih izložbi u Srbiji i Sloveniji.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…