rasveta.jpgZa krpljenje udarnih rupa na gradskim ulicama JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“, opredelila je 21 milion dinara. Ovih dana, nakon završenog postupka javnih nabavki, izvođač radova GP “Ingrapomni“ započeo je radove, koji će biti završeni do kraja građevinske sezone.
Planom i programom Direkcije predviđeno je da se najpre zakrpe udarne rupe u centralnim gradskim ulicama, Karađorđevoj, Pantićevoj i poprečnim, što je završeno, a potom da se radovi nastave i u drugim delovima grada. Istovremeno, Direkcija će popraviti i oštećen, usled visokih temperatura i velike frekvencije saobraćaja deformisan kolovoz u ulici Vladike Nikolaja, kod Krušika, a predviđeno je i krpljenje udarnih rupa na lokalnim putevima koje održava gradska Direkcija.
„S obzirom na to, da se kolovozi na gradskim ulicama nalaze u lošem stanju, ovo su poslovi koji traju neprekidno, a mi smo ih sada intenzivirali. Radove ćemo izvoditi sve dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali i dok ne ispunimo plan i program predviđen za 2009. godinu“, ističe direktor Direkcije Milan Matić. „ Direkcija je u proteklom periodu završila i izgradnju dve nove gradske kanalizacione mreže, obe u MZ „Krušik“. Jednu u ulici Jakova Nenadovića, odnosno Dročinskoj u dužini od 460 metara, gde je vrednost izvedenih radova 3,3 miliona dinara, a drugu u ulici Pavla Paje Simeunovića u dužini od 74 metra, gde je uloženo 336.000 dinara“, kaže Matić i dodaje da je u drugoj fazi predviđeno i raspisivanje tendera za asfaltiranje ovih ulica.
Direkcija je u fazi finalnih radova i na izgradnji pešačkog mosta u naselju „Milivoja Bjelice“ na reci Ljubostinji koji je srušen pre dve godine kada se ova reka izlila. Preostali su još samo završni radovi, da se izgrade prilazne staze,stepenište, rampa za osobe sa invaliditetom. Radove na izgradnji mosta preko Ljubostinje, čija je vrednost 2.198.000 dinara, finansirala je gradska Direkcija.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…