Brana Gradac.jpgRešenjem ministra unutrašnjih poslova potvrđeno je da je vanredna Skupština EKD Gradac, održana u martu prošle godine, bila regularna i da je Ješa Erčić izabran za predsednika. Rešenje je stiglo prošle sedmice, ali kako Erčić kaže dosta vremena je propušteno u rešavanju problema u zaštićenom dobru klisure reke Gradac.

Erčić ne gubi optimizam da će plan koji je napravljen do 2012. godine uz pomoć brojnih ljubitelja reke Gradac biti i realizovan. Krajem protekle sedmice ovo područje su posetili i direktor JP Srbijavode i Zavoda za zaštitu prirode. U pripremi je i Skupština EKD Gradac, a Udruženju predstoji i usaglašavanje statusa sa novim zakonom o udruženjima građana.

Ono što je neophodno u radu Društva u naredne 4 godine da se uradi je povećanje zaštite klisure, zaineresovati mlade za ED, omasoviti ga i pozicionirati klisuru reke Gradac u domaćoj, ali i stranoj javnosti.

Erčić napominje i da je potrebno napraviti novi vizuelni identite područja, ali i uključiti u projekte sva javna preduzeća koja imaju dodira sa zaštićenoim prirodnim dobrom klisure, Srbijašume, Srbijavode, Železnica, rad, vojska, inspekcijske službe.

Podrušku i pomoć u jačanju EKD Gradac kao i većoj zaštiti jednog izuzetnog prirodnog dobra pružile sudo sada i poznate ličnosti poput glumca Zorana Cvijanovića, savetnika potpredsednika Vlade i novinara Jovana Memedovića.

EKOD Gradac je inače osnovano 1986. godine i nastavlja tradicije Društva za ulepčavanje Valjeva i to pre svega u cilju sveobuhvatne zaštite životne sredine i staranje o zaštićenom prirodnom dobru, klisuri reke Gradac.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…