infakt__frame.jpgGradonacelnik Valjeva Zoran Jakovljevic primio je danas predstavnike zakupaca tezgi na valjevskoj Buvljoj pijaci, koji su ga obavestili o štrajku u koji su stupili. U razgovoru sa gradonacelnikom, zakupci su se požalili na tretman koji imaju od strane republickih institucija, narocito inspekcijskih službi. Oni smatraju da ih poreski inspektori cesto kontrolišu i da su na udaru samo oni zakupci koji poseduju fiskalne kase i izmiruju obaveze, dok su ostali prodavci poštedeni kotrola.

Požalili su se i da im je nametnuta registracija tezgi kao samostalnih trgovinskih radnji, a samim tim i placanje obaveze koje iz tog statusa proizilaze. Prema njihovim recima, tezge na valjevskom „buvljaku” ne ispunjavaju uslove da budu registrovane kao STR, ni po velicini, ni po sanitarnim i higijenskim uslovima. Predlažu da se preregistruju, po modelu koji je važio 1994. godine.
Nakon što je saslušao zakupce, gradonacelnik Valjeva rekao je da uprkos tome što Gradska uprava nema nadležnosti u okviru sprovodenja fiskalne politike, ucinice sve da obezbedi kontakt sa celnicima Poreske uprave, filijale u Valjevu. Na razgovoru koji bude organizovan, zakupci tezgi ce imati priliku da iznesu svoje primedbe na rad inspektora, ali i na nejednaku kontrolu, koja se po njihovim recima u Valjevu sporovodi cešce i rigoroznije, u odnosu na druge gradove u Srbiji. Gradonacelnik je obecao i da ce sa svojim kolegama iz ostalih gradova proveriti navode valjevskih zakupaca, da je u nekim gradovima i opštinama situacija mnogo povoljnija za zakupce tezgi na tamošnjim „buvljacima”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…