infakt__frame.jpgPočeli su radovi na obnovi valjevski škola. Ovi radovi koštaće Gradsku upravu 14 miliona dinara. Radovi će biti završeni do septembra.

U Ekonomskoj školi trajno će biti rešeno pitanje centralnog grejanja pošto počinje zamena dosadašnjeg dotrajalog sistema novim instalacijama i radijatorima. Za taj posao novac, 4,5 miliona dinara, obezbeđen je iz NIP-a, dok je iz gradske kase pridodato 1,2 miliona dinara. Za rekonstrukciju sanitarnog čvora u jednoj od dve školske zgrade, zamenu laminata, vodovodne i kanalizacione instalacije u Poljoprivrednoj školi, biće potrošeno dva miliona dinara. U Medicinskoj školi biće rekonstruisane svlačionice pri sali za fizičko, kao i ulazna vrata, a u gimnaziji, dovršava se zamena prozora po projektu Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Radovi ovog leta će se izvoditi i u pet gradskih i pet seoskih škola. U Prvoj osnovnoj školi u Valjevu biće zamenjen parket u sali za fizičko i počeće sređivanje mokrih čvorova. U školi „Andra Savčić“ biće renoviran krov na sali za fizičko i popravljena ograda oko škole, a u školi „Sestre Ilić“ biće zamenjene podne pločice u hodnicima. U osnovnim školama u naselju Brađani i Novom naselju biće zamenjena unutrašnja stolarija. U seoskoj školi u Valjevskoj Kamenici planirana je zamena kotla za grejanje, a u školi u Stavama sređivanje stepeništa. U školama u Popučkama i Poćuti biće zamenjeni prozori. Najobimniji radovi biće u izdvojenom odeljenju u Goloj Glavi, gde je planirana adaptacija školske zgrade, u šta će biti uloženo oko 800.000 dinara.
Većina školskih objekata na području grada u dobrom stanju, ali su ostala još dva nerešena problema u dve gradske škole.
– Potrebni su veliki poslovi na rekonstrukciji krovova osnovnih škola „Milovan Glišić“ i „Vladika Nikolaj“, međutim, u pitanju su zahtevna rešenja, i projektno i finansijski, za koje trenutno nema sredstava. U 2010. godini, pošto će ostali školski objekti ovog leta biti sređeni, iz budžeta više novca biti izdvajano za opremanje kabineta i nabavku savremenih učila.
Najavljeno je da će ovog leta, do početka nove školske godine, u sedam osnovnih i pet srednjih škola u gradu, biti uveden unutrašnji video nadzor, pošto je spoljašnji video nadzor postavljen prošle godine.

Koje će škole biti obnavljane
srednje škole
Škola radovi
Ekonomska grejanje
Poljoprivredna vodovod i kanalizacija, podovi
Medicinska svlačionice, ulazna vrata
Gimnazija zamena prozora

osnovne škole
Prva osnovna parket u sportskoj sali, mokri čvorovi
„Andra Savčić“ krov, ograda
„Sestre Ilić“ podovi u hodnicima
Brđani stolarija
Novo naselje stolarija
Valjevska Kamenica kotao za grejanje
Stave stepenište
Popučke prozori
Poćuta prozori
Gola Glava obnova cele zgrade

Nerešeni problemi
OŠ „Milovan Glišić“ dotrajao krov
OŠ „Vladika Nikolaj“ dotrajao krov

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…