infakt__frame.jpgVojni rezervisti koji su Opštinskom sudu u Valjevu predali tužbe za naknadu ratnih dnevnica za sada ne znaju do kada će trajati sudski postupci jer se trenutno čeka mišljenje od Vrhovnog suda, i sva suđenja se odlažu do daljnjeg. Mnogi su kako kažu zbunjeni jer se pozivi i dalje šalju a svako neodazivanje moglo bi dovesti do odbacivanja tužbenog zahteva. Strrepljenje ih, kažu izdaje, pa najavljuju štrajk.

Predsednik Udruženja borava ratova od 1990. Ljubomir Bradić smatra da je bespotrebno odugovlačenje postupaka na ovaj način i pita kako su ostale ratne dnevnice isplaćene u Srbiji bez mišljenja Vrhovnog suda. On dodaje i da je upućen dopis predsedniku države, premijeru i potpredsedniku Vlade da se održi sastanak i vrh države upozna sa problemima, bez bilo kakvih uslovljavanja. Bradić najavljuje i blokade i štrajk za 15 dana ukoliko do sastanka ne dođe.

O detaljima štrajka Bradić kaže da će javnost biti upoznata na vreme, da građani neće trpeti zbog toga kao ni grad uopšte jer smattra da je dosadašnja saradnja sa gradonačelnikom Zoranom Jakovljevićem bila izuzetna i da je do sada svaki dogovor sa njim ispoštovan.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…