NSZ..jpgNacionalna služba za zapošljavanje danas je organizovala sajam zapošljavanja gde je oko 40-ak poslodavaca ponudilo oko 100 novih radnih mesta za zapošljavanje priprvnika. Cilj sajma je brže zapošljavanje nezaposlenih određenih zanimanja, zadovoljavanje kadrovskih potreba poslodavaca, pospešivanje teritorijalne pokretljivosti nezaposlenih i javnost u zapošljavanju.

NSZ u saradnji sa gradom raspisala je i konkurs za zapošljavanje osoba koje se nalaze na evidenciji NSZ i osoba sa invaliditetom, kao i konkurs za stručno osposobljavanje 25 pripravnika volontera

Rezultati prethodnih sajmova ovakve vrste su pokazali da je procenat zaposlenja onih koji dođu na sajam i predaju svoje radne biografije oko 15 procenata.
Kao i do sada zainteresovani za posao su radnu biografiju mogli predati kod više poslodavaca i za više radnih mesta.
Prema pokazateljima sa prethodnih sajmova, dosadašnja iskustva su pozitivna. Na prolećnom sajmu od 426 učesnika 137 se zaposlilo i tako je 65% potreba poslodavaca realizovano. Sajmovi zapošljavanja su prilika za direktan kontakt onih koji traže posao i poslodavaca.

Potrebno je da svi zainteresovani, i nezaposleni i lica koja traže promenu zaposlenja, pripeme radnu biografiju i konkurišu kod više poslodavaca i na više radnih mesta.

Svi, kojima je potrebna podrška u izradu radne biografije, mogu doći u Filijalu i u Aktiv centaru uz savetodavnu pomoć zaposlenih pripremiti potrebnu dokumentaciju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…