infakt__frame.jpgStudenti četvrte i pete godine Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, njih 12-toro, posetili su danas Valjevo. Dobrodošlicu im je poželeo Dušan Arsenić, dil. ing arhitekture i član Gradskog veća zajedno sa urbanistima Gradske uprave i Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva, saopštila je danas press služba gradske uprave. U saopštenju se navodi da je, govoreći o prednostima i manama grada Valjeva kroz postojeća arhitektonska i urbanistička rešenja, Arsenić naglasio da Valjevo ipak ima „skrivene adute“, da nije tipično srpski grad i da ima nedovoljno iskorišćene kapacitete. „Imaćete priliku da vidite naš grad kroz jednu drugu dimenziju, vašim očima, da ocenite i možda da iznesete dragocene predloge“.

Ovom prilikom Vlastimir Čarnojević, dipl. ing arhitekture iz Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva u uvodnom izlaganju ocenio je da su se ovi mladi ljudi opredelili za „teži“ deo struke, jer urbanisti kroz svoj rad posebnu pažnju moraju posvetiti i javnim prezentacijama Planova, a posebno njihovoj „odbrani“, što zahteva dodatni napor i trud prevashodno zbog toga jer je to svojevrsno „polaganje ispita“ ali ne pred profesorima, već ljudima iz najrazličitijih slojeva društva. „Vi oblikujete prostor u kome živimo, to je velika odgovornost i obaveza, a kada su u pitanju poslovi od javnog interesa, oni su dodatno podložni sudu najšire javnosti“, rekao je Čarnojević.

Nakon prijema u zgradi Gradske uprave studenti su obišli centar grada, a posetili su i valjevski Narodni muzej. Upoznali su se sa radom gradske Direkcije i Odeljenja za urbanizam, ali i sa aktuelnim Generalnim planom grada Valjeva i Planom detaljne regulacije za zonu gradskog centra koji je u izradi. Studenti su iskoristili priliku da saznaju više kroz primere u praksi, da čuju iskustva starijih kolega i da naprave korak dalje u što efikasnijoj primeni stečenih znanja kroz školovanje.
Organizatori današnje posete bili su Arhitektonski fakultet iz Beograda i Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…