Opstina zgrada 5.jpgPrvi broj „Informatora grada Valjeva“ koji uređuje Odsek za informisanje i protokol Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove i Agencija „Pristup“, izašao je dan uoči obeležavanja 20. marta, Praznika grada Valjeva.
Informator je odštampan na 16 strana u koloru, u tiražu od 1500 primeraka. Prve strane posvećene su 20. martu, Danu oslobođenja Valjeva u Prvom Srpskom ustanku 1804. godine, datumu od izuzetnog značaja jer simbolizuje početak novog kontinuiranog razvoja Valjeva i uključivanje u savremene društvene tokove evropske civilizacije.
Objavljen je i intervju sa gradonačelnikom Zoranom Jakovljevićem u kome prvi čovek grada govori o prioritetima gradske vlasti u 2009. godini, planovima i realnim ciljevima, novim investicijama i mnogim drugim temama značajnim za poboljšanje sveukupnih, na prvom mestu ekonomskih prilika u gradu.
Redakcija Informatora pobrinula se da se u prvom broju nađu, pored ostalog i informacije o aktuelnostima iz privrede, poljoprivrede, obrazovanja, kulture, sporta. Građani će imati priliku da saznaju na koji način je organizovan rad Gradskih uprava, koliko je sredstava iz gradskog budžeta opredeljeno za pojedine oblasti, koliko je novca iz NIP-a namenjeno Valjevu, ali i nove informacije o započetim i planiranim projektima koje grad Valjevo realizuje u saradnji sa domaćim i stranim partnerima.
Inače, ovoj je prvi put da grad Valjevo izdaje informativni bilten u ovoj formi, što predstavlja svojevrstan pionirski poduhvat. Planirano je da izlazi u kontinuitetu, prevashodno zbog blagovremenog i detaljnog informisanja građana i promocije grada.
„Informator grada Valjeva“ je besplatan i već od danas biće dostupan svim građanima u holu Gradske kuće na info-pultu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…