okruzni_sud.jpgAžurnost u Okružnom sudu, ali i u opštinskim sudovima na području Kolubarskog okruga povećana je u 2008. godini u odnosu na prethodnu i pored još uvek prisutnog manjka sudija. Prema rečima Dragana Obradovića, predsednika Okružnog suda u Valjevu u sudu u Ubu nedostaju 3 sudije, u Osečini jedan, a i za Okružni sud u Valjevu čeka se izbor još jednog sudije. Okružni sud u Valjevu tokom 2008. imao je u radu 11 175 predmeta, a na kraju godine ostalo je nezavršenih 237 predmeta. Statistika pokazuje i da je u prošloj godini poboljšana ažurnost kada su u pitanju složeniji predmeti.

I u 2008. godine nastavljen je trend povećanja broja maloletničkih predmeta, a kvalitet rada Okružnog suda potvrđuje i visok procenat potvrđenih presuda.
Od ukupno 27 predmeta koji se odnose na rehabilitaciju, 16 je urađeno, a 11 ostalo nerešeno jer je najveći problem dostupnost dokumentacije.

Ocena je i da su opštinski sudovi su u znatnoj meri popravili kvalitet i ažurnost, a dokaz je broj potvrđenih presuda od strane drugostepenog organa. Najveći problem predstavlja postupak izvršenja.

Broj pritužbi na rad smanjen je u odnosu na 2008. godinu i to se odnosi i na Okružni, ali i Opštinske sudove.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…