infakt__frame.jpgPiter Epstin (Peter Epstein), direktor MEGA programa USAID-a današnjom posetom Valjevu ozvanicio je pocetak saradnje u okviru ovog projekta. Cilj programa MEGA je pomoc lokalnim samoupravama radi otvaranja novih radnih mesta, osnivanja novih preduzeca, privlacenja investicija i uspostavljanja partnerstva izmedu javnog i privatnog sektora. Program se realizuje kroz cetiri oblasti: pravna reforma, izgradnja kapaciteta lokalne samouprave, razvoj poslovnih udruženja i strucna podrška za finansiranje investicija.

Kroz USAID-ov Program podsticaja ekonomskom razvoju Valjevo ce dobiti tehnicku pomoc, koja podrazumeva treninge i obuke, upravljenje bazom podataka zemljišta raspoloživog investitorima, pomoci gradskim celnicima da bolje iskoriste postojece ljudske i finansijske kapacitete, kao i poboljšanja kapaciteta lokalne vlasti da pregovaraju sa kompanijama koje su zainteresovane za partnerstvo izmedu javnog i privatnog sektora.

Inace, Sporazum o ukljucenju našeg grada u MEGA projekat u septembru ove godine potpisao je gradonacelnik Valjeva Zoran Jakovljevic. Uz pomoc USIAD od 2006. u partnerske opštine i gradove uloženo 346 miliona evra direknih investicija i otvoreno 6.409 radnih mesta u 270 novih preduzeca.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…