tomislav-nikolic.jpgSa 31 glasom za, 3 protiv i 5 uzdržanih na poslednjoj sednici gradske Skupštine prihvaćen je izveštaj mandatno imunitetske komisije po kome će se sačekati sa oduzimanjem 7 mandata bivšim članovima SRS do okončanja sudskog postuipka u kome su odbornici novoformiranog kluba Napred Srbijo tražili raskid ugovora sa bivšom strankom.Tokom sednice, kako kaže šef odborničkog kluba Napred Srbijo Dragan Popović, ova grupa odbornika utvrdila je da podneta dokumentacija kojom se traži oduzimanje njihovih mandata nije validna. Nedostaje originalno ovlašćenje dato Tomislavu Nikoliću da može podneti ostavku u ime odbornika, a ostavke nisu datumirane i ne zna se kad su podnete.

Zbog ovih propusta u zakonskom roku od 48 sati 7 odbornika Srpske napredne stranke podneli su žalbu Okružnom sudu Valjevo kako bi se utvrdilo da li je mandatno-imunitetska komisija uopšte mogla da uzme u razmatranje zahtev SRS da im se oduzme mandat i da se ova tačka nađe na dnevnom redu skupštinskog zasedanja.

Popović tvrdi da je ovlašćenje, da u njegovo ime može podneti ostavku, dao samo zameniku predsednika SRS Tomislavu Nikoliću, da je to ovlašćenje dovereno u sudu i da po Zakonu o obligacionoim odnosima, član 90, ovlašćenje se na isti način može povući i dati nekom drugom, dakle samo sudkim putem. Zbog toga, smatra Popović pravno nisu validna interna akta stranke kojim je ovlašćenje od strane Vojislava Šešelja dato Draganu Todoroviću i Veranu Paniću i izražava summnju da su čak na dokumentima falsifikovani potpisi dr Vojislava Šešelja i Dragana Todorovića, ali to će kaže Popović biti predmet nekog drugog spora.

Popović naglašava da oduzimanje mandata jeste politička priča, ali da se i tu mora poštovati zakon. On dodaje i da će se Srpska napredna stranka striktno držati toga pa ko je kriv nek odgovara. U relativno kratkom periodu očekuje da će dobiti odgovor na žalbu kao i početak procesa pred sudom u postupku raskida ugovora sa bivšom strankom.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…