prosveta.jpgUcenici, korisnici porodicnih penzija potvrdu o redovnom školovanju treba da dostave do kraja septembra, naveli su u Republickom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).
I akademci potvrdu o redovnom studiranju treba da dostave tokom oktobra.
Studentima i dacima koji zakasne sa dostavljanjem neophodne dokumentacije isplata porodicnih penzija bice obustavljena sve dok u filijalu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, prema mestu prebivališta, ne donesu potvrdu o redovnom školovanju.
Jedino ce tolerancije biti prema onim studentima ciji fakulteti upis naredne godine studija budu organizaovali posle 1. oktobra.

Studenti visokih škola strukovnih studija i fakulteta koji su imali odobrenje za rad Ministarstva prosvete, ali im je u meduvremenu odbijen zahtev za akreditaciju imaju pravo na porodicnu penziju,
Isplata porodicnih penzija studentima ciji su fakulteti u procesu akreditacije bice redovno nastavljena.

Studenti viših škola porodicnu penziju mogu da primaju do 23 godine, dok studenti fakulteta na to imaju pravo do 26 godina starosti.
Ukoliko samo deca, koriste porodicnu penziju, jednom detetu sleduje 70 odsto penzije roditelja, dvoje prima i deli 80, troje 90, a cetvoro 100 odsto penzije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…