m4.jpgPrema podacima kojima raspolaže OC AMS Srbije, u većem delu Srbije je oblačno, povremeno sa kišom koja uslovljava mestimično vlažne kolovoze. Na važnijim putnim pravcima saobraćaj je umerenog inteziteta. Još uvek su aktuelni radovi na brojnim deonicama, pa je savet da se na mestima gde su prisutni putari sa mehanizacijom vozi opreznije i pažljivije, uz striktno poštovanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju magistralnog puta M 4 Lajkovac-Valjevo na deonici od Iverka preko Divaca do Slovca, saobraćaj će, po fazama, biti u potpunom prekidu do 15.10.2008 u periodu od 9,00-17,00 sati svakog dana sem nedeljom. U 1. fazi, koja će trajati do 20.09.2008. (u slučaju lošeg vremena i duže), radiće se deonica od Iverka do Divaca, a u 2. fazi, 2-3 dana po završetku 1. faze, od Divaca do Slovca. Vozila se usmeravaju na alternativne pravce preko Uba i Mionice, a vozače upozoravamo da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Prema podacima iz OC RMUP-a, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 173 saobraćajne nezgode, nažalost 2 lica su izgubila život, a 48 lica je teže i lakše povređeno.

Kako bi se smanjio očigledno veliki broj saobraćajnih nezgoda, koje su, u najvećem broju slučajeva, posledica greške nekog od učesnika u saobraćaju, apeluje se na sve njih da budu pažljiviji i obazriviji za volanom, da maksimalno poštuju saobraćajne propise i da vožnju u potpunosti prilagode uslovima na putu. Podsećanje i za vozače skutera i motocikala da su dužni da nose zaštitne kacige. Vozači bicikla i pešaci su učesnici u saobraćaju, i dužni su da se odgovorno ponašaju, kako bi sebe, pre svega, zaštitili od neprijatnosti i, eventualno, teških posledica istih. Svim vozačima preporučuje se da detaljno provere ispravnost svojih vozila pre nego što krenu na put.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…