infakt__frame.jpgPrema preliminarnim rezultatima akcije ispravno vozilo- bezbedna vožnja koja je sprovedena na teritoriji Rebuplike Srbije ove godine vidno je procentualno smanjenje učešća neispravnih vozila sa 51,6% na 50,2%. Takođe i u strukturi neispravnosti situacija je nepovoljna jer čak 32% vozila ima neispravan kočni sistem, a 14% vozila ima neispravan sistem za upravljanje. Ukupno je pregledano preko 12.000 vozila. U auto moto društvu u Valjevu zapažen je nešto veči odziv zainteresovanih za tehnički pregled u odnosu na prošlu godinu.

Preventivno-bezbednosna akcija „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ tradicionalno pred sezonu organizuju i sprovode AMS Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda vozila, i to je jedna od najznačajnijih aktivnosti na očuvanju i unapređenju bezbednosti lica i imovine u saobraćaju. Akcija doprinosi povećanju:
– broja ispravnih vozila na našim drumovima,
– stepenu ispravnosti pregledanih vozila,
– svesti vozača o tehničkom stanju vozila,
– faktora bezbednosti lica i imovine u saobraćaju.
I ovog puta vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem vremenu otklone.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…