opstina.jpgOpština Valjevo učestvuje u projektu „Podrška jačanju građanskog učešća u Srbiji – druga faza“ u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO), a koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). Osnovni cilj projekta je uključivanje građana u javni život na lokalnom nivou.

Kao prvi korak ka ostvarenju tog cilja u našoj opštini je osnovan Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave u kome su predstavljeni građani i stručnjaci. Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave blisko sarađuje sa Kancelarijom za razvoj zajednice čiji je osnovni zadatak da pomogne što uspešnijem sprovođenju mikro projekata i što boljoj saradnji između lokalne samouprave, udruženja građana, mesnih zajednica i samih građana opštine Valjevo.

Početkom novembra 2007. godine Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave je odabrao temu omladina. U periodu novembar 2007 – april 2008. na odabranu temu su bili konsultovani građani/ke. Na osnovu svih njihovih ideja, a u okviru izabrane teme, konkurs za dodelu sredstava za mikro projekte raspisaće Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare na kojoj želimo da Vam prezentujemo rezultate procesa konsultovanja građana i rezultate ankete, a koji se odnose na definisanje preporuka i mera lokalnoj samoupravi i ideja za mikroprojekte.

Konferencija će biti održana u sredu, 16.jula 2008. godine u Sali gradskog veća , sa početkom u 10 časova.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…