infakt__frame.jpgGrupa za emancipaciju žena „HORA” Valjevo u saradnji sa programom “Žene To Mogu””, a povodom predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora danas je organizovala akciju pod nazivom “Ti biraš, ti odlučuješ”. Na ovaj način upućen je poziv svim sugrađanima da 11.maja izađu na izbore i izaberu evropsku budućnost u kojoj će žene i muškarci biti ravnopravni u podeli prava i odgovornosti i shodno tome podjednako zastupljeni na mestima gde se donose odluke od kojih zavisi kvalitet našeg života.

Učesnice programa “Žene to mogu” podsećaju da je Srbija potpisnica svih medjunarodnih akata o jednakosti, i traže da ravnopravnost polova od deklarativnog postane realno političko pitanje.

To, dalje, znači da se traži da posle izbora u svim institucijama sistema, na svim nivoima donošenja odluka, doslovno i u potpunosti poštujući sopstvene kandidatske liste, bude obezbeđeno najmanje 30 posto mesta za žene, da se što hitnije usvoji Zakon o ravnopravnosti polova, set antidiskriminativnih zakona, Nacionalni plan akcije za poboljšanje položaja žena i unapredjenje ravnopravnosti polova i da se uvedu mere za smanjenje diskriminacije na svim nivoima i u svim oblastima.

Slične akcije danas su izvedene sinhornizovano u preko 25 gradova širom Srbije.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…