infakt__frame.jpgMoto Svetskog dana Crvenog krsta koji se obeležava 8. maja, za koji se opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, ove godine je “Zajedno za humanost”. Ovom porukom želi se istaći značaj partnerstva u rešavanju humanitarnih pitanja, a ove godine posebno na upozoravanju javnosti na humanitarne posledice klimatskih promena.

U okviru Nedelje Crvenog krsta koja traje od 8. do 15. maja, Crveni krst ce realizovaćti niz aktivnosti, među kojima je akcija “Paket za novorođenu bebu” , a obuhvatiće vise od 2.000 beba rođenih u od 5. do 9. maja u 58 porodilišta u Srbiji. U saradnji sa bratstvom manastira Lelic u subotu 11. maja odrzace se akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Tokom Nedelje Crvenog krsta biće organizovana dodela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na konkursu “Krv život znači”, a u svim poštama u Srbiji naplaćivaće se doplatna PTT markica Crvenog krsta Srbije. Ostvaren prihod od markica i doplata na kartu u avionskom, železničkom, brodskom i autobuskom međunarodnom i unutrašnjem saobraćaju, biće opredeljen ya pomoc starim osobama u ruralnim podrucjima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…