infakt__frame.jpgU Učeničkom klubu Valjevske gimnazije u petak 18. aprila od 18:30 sati biće otvarena samostalne izložbe fotografija pod nazivom Putopisi Filipa Tanaskovića, učenika 4-1 razreda Valjevske gimnazije.

Verovatno se žeđ da spozna druge krajolike javila zajedno sa prvim čovekom. Ono što je neobično i možda teže za definisanje je nesebična potreba putnika da sa drugima podeli svoja iskustva. Pripovedajući, pišući, ređe slikajući ljudi već vekovima jedni drugima dočaravaju udaljene predele. U jednom trenutku, činilo se da će povećan protok informacija, pojava letelica i interneta ugasiti ovu neobičnu praksu. Fotografije pred nama svedoče u prilog neobičnoj moći kazivanja. Nije obilje informacija ono što nam dira dušu već način na koji nam ih neko daruje.

Čar putopisa pred nama jedinstvena je po svojoj strukturi. Fotograf nam krajnje spontano, ne težeći stilskom jedinstvu, iznosi sopstvenu impresiju. Holandija, Finska i Grčka izranjaju pred nama u iskričavim segmentima. Bez pretenzija da nam dočara kompletnu priču Filip beleži žanrove, portrete i pejzaže potpuno spontano. Neobično je videti na jednom mestu vedute i dinamiku modernih metropola, mističnu prirodu severnih krajolika i antičke ruševine.
U kojoj meri talenat i predanost Filipa Tanaskovića najavljuju nove, uzbudljivije i stukturalnije radove govore njegova dosadašnja postignuća. Preko trideset izložbi u zemlji i inostranstvu, mnoštvo nagrada na međunarodnim i domaćim foto nadmetanjima, kao i činjenica da je, sa šesnaest godina, na listi najuspešnijih srpskih autora Foto Saveza Srbije za 2oo6. godinu Filip zauzeo sedmo mesto, potvrda su ne samo dosadašnjeg kvaliteta već najavljuju još jednog ozbinjnog autora na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…