infakt__frame.jpgU IS Petnica u toku su seminari za nastavnike osnovnih i srednjih škola, a ove sedmice na programu su tri seminara – paleontologije, seminar za nastavnike hemijske tehnologije i geografije.

Tema prolećnog seminara paleontologije je Nastanak i evolucija živog sveta na Zemlji. U radu seminara učestvuju nastavnici biologije i geografije iz osnovnih i srednjih škola iz naše zemlje.
Cilj seminara je da polaznici upoznaju promene koje su se dešavale u geološkoj prošlosti Zemlje, kako u rasporedu kontinenata i okeana, klimatskih i paleoekoloških uslova, tako i u razvoju organskog sveta. Polaznicima seminara biće prezentovana i zbirka fosila, koju je predavač specijalno deneo iz Beograda, za potrebe seminara. Mentor seminara je redovni profesor dr Milan Sudar, sa Rudarsko-geološkog fakulteta, Departmana za paleontologiju, Univerziteta u Beogradu.

Od 17. do 20. aprila, u ISP, će se realizovati seminar za nastavnike hemijske tehnologije.
Tema je Metodološko osavremenjavanje i spoznavanje novina u nastavi prirodnih nauka – problemska i eksperimentalna nastava tehnološke grupe predmeta. Cilj seminara je upoznavanje nastavnika sa novim trendovima u okviru organske tehnologije. Program će se realizovati kroz predavanja i edukativne radionice, a neke od tema su: Tehnološki procesi proizvodnje polistirena, polipropilena i kaučuka u Srbiji, Materijalni energetski bilansi, Opasni otpad, Novine u organskoj hemijskoj tehnologiji…
Stručni saradnici su sa Tehničkog fakulteta iz Novog Sada i Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Beograda.

Prolećni seminar za nastavnike geografije iz osnovnih i srednjih škola iz Srbije realizuje se pod nazivom Savremene metode u nastavi geografije. Cilj seminara je da se osnaže i osavremene metodičko znanje i veštine iz oblasti geografije. Program se realizuje kroz predavanja i radionice. Planiran je i kraći izlet u okolini Stanice čiji je cilj da polaznici upoznaju reljef, geološku građu, površinsku akumulaciju i Petničku pećinu.
Mentor seminara je naučni saradnik dr Đurđica Komlenović, dipl. geograf, iz Instituta za pedagoška istraživanja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…