infakt__frame.jpgNa evidenciji valjevske filijale službe za zapošljevanje na kraju 2007. bilo je 12216 nezaposlenih što je znatno manje nego na kraju 2006. godine. Lokalna samouprava je sa 8 miliona dinara iz sredstava budžeta prošle godine pomogla je otvaranje 50 radnih mesta, dok je za ovu godinu planirano 80.

Prema informacijama NSZ Filijala Valjevo na konkurs za zapošljavanje novih radnika koji finansira ministarstvo ekonomije već je pristiglo tridesetak zahteva za zapošljavanje 93 nova radnika.

Nacionalna služba za zapošljavanje u skladu sa Programom rada za 2008. godinu, raspisuje Konkurs za učešće u finansiranju programa prekvalifikacije/dokvalifikacije 3.500 nezaposlenih lica za potrebe poznatog poslodavca.
Prekvalifikacija/dokvalifikacija se organizuje za potrebe poslodavaca u slučaju da na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nema nezaposlenih lica traženog zanimanja ili ne poseduju znanja i veštine neophodne za rad na slobodnim poslovima.
Prekvalifikacija/dokvalifikacija za potrebe poznatog poslodavca može da se realizujeo internom programu poslodavca i kombinovano, po programu poznatog poslodavca i obrazovne ustanove.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…