mladi recitatori.jpgNa teritoriji Kolubarskog okruga u školskoj 2008/09. godini u prvi razred osnovne škole biće upisano 1560 prvaka što je za 58 manje nego prošle godine. Od šest opština u okrugu samo će u Lajkovcu naredne školske godine u klupama biti više đaka prvaka.

Prvi put u školske klupe sešće deca koja su rođena između 1. marta 2001. i 1. marta 2002. godine. Zakon propisuje i da će u prvi razred moći da pođe i dete mlađe od šest i po godina, ali i deca starija od sedam i po godina.

Za upis deteta u prvi razred osnovne škole treba školi dostaviti izvod iz matične knjige rođenih , lekarsko uverenje o zdravstvenoj i fizičkoj sposobnosti deteta i potvrdu vrtića da je mališan pohađao pripremni (predškolski) program.

Upis u prvi razred počinje 1. aprila i obično traje do kraja juna, mada u školama vrše upis sve do 1. septembra, dakle do početka nove školske godine. Škole su dužne da prime svu decu koja im teritorijalno pripadaju, a sve ostale zainteresovane upisuju samo ako imaju mesta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…