infakt__frame.jpgSinoć je u Požarevcu završen pozorišni festival “Milivojev štap i šešir”, na kome su glumci “Abraševića” osvojili dva lepa priznanja. Vesna Katić Milić je za sjajno odigranu ulogu Živke dobila “Milivojev štap”, a Branko Antonić (dr Ninković) povelju “Milena Pavlović Barili” za izuzetnu glumačku kreaciju.

“Gospođa ministarka” u izvodjenju Gradskog pozorišta “Abrašević” je pred prepunom salom tamošnjeg Kulturnog centra doživela odličan prijem publike.

“Abraševićevu” predstavu u Požarevcu je gledao i selektor prestižnog festivala
“Nušićevi dani”. Na toj pozorišnoj manifestaciji, koja se već četvrt veka održava u Smederevu, učestvuju renomirana srpska profesionalna pozorišta poput Jugoslovenskog dramskog, Zvezdara teatra ili Srpskog narodnog pozorišta… kao i nekoliko najuspešnijih amaterskih predstava. Selektor smederevskog Festivala je odmah nakon završetka valjevske predstave obznanio, da je veoma zadovoljan kvalitetom i izvodjačkim nivom, tako da će valjevska “Ministarka” 11. aprila otvoriti pozorišni program “Nušićevih dana”. Ovo je još jedan uspeh Gradskog pozorišta “Abrašević”, jer treba se potsetiti “Gospodja ministarka” je tokom svog desetomesečnog scenskog života imala više od 15 repriza, učestvovala je na tri renomirana festivala i osvojila ukupno osam značajnih priznanja i nagrada.

Predstavu je po tekstu Branislava Nušića režirao Miroslav Ćiša Trifunović. Kostime je dizajnirala Branka Šišinački Obradović, scenografiju potpisuje Dušan Arsenić, a muziku je komponovao dr Voja Milutinović. U naslovnoj ulozi je Vesna Katić Milić, a igraju Marijana Pejatović, Branko Antonić, Dragan Čolić, Veroljub Veca Andrić, Dragoslav Parezanović, Ivana Petronijević, Zoran Božić i drugi.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…