Brana Gradac.jpgU Službenom glasniku Republike Srbije od 14. februar objavljen je Javni poziv za organizovanje javnih radova od interesa za Republiku Srbiju u 2008. godine. Sredstva za organizovanje javnih radova, u iznosu od 650.000.000,00 dinara, obezbeđena su u budžetu Republike Srbije za 2008. godinu.
U javnom pozivu je navedeno da pravo učešća u postupku organizovanja javnih radova mogu imati organi teritorijalne autonomije i organi jedinica lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, društvene organizacije iudruženja građana.
Radovi se mogu organizovati u oblastima socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture i održavanje i zaštita životne sredine i prirode.
Sredstva namenjena za organizovanje javnih radova koriste se za zarade nezaposlenih lica uključenih u javne radove, naknadu troškova prevoza, troškove obezbeđenja bezbednosti i zdravlja na radu, troškove obuke za poslove koje lice obavlja u toku izvođenja javnih radova i
troškove izvođenja javnih radova.
Prijave za organizovanje javnih radova se podnose u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog poziva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…