infakt__frame.jpgPrva redovna godišnja skupština veterinarske komore ssa područja KO održana je danas, a osnovne teme bile su predstojeća privatizacija javnih veterinarskih stanica kao i pokretanje inicijative da se osnuje sindikat veterinara. Veterinarska struka pod ingerencijom je ministarstva poljoprivrede, ali veterinari smatraju da bi ova struka morala imati veću samostalnost.

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je poziv za prodaju 70 odsto društvenog kapitala u sedam javnih veterinarskih stanica, čime je počela privatizacija u tom sektoru. Aukcija za prodaju veterinarskih stanica među kojima je i mionička zakazana je za 21. decembar. Agencija za privatizaciju dobila je i predlog kriterijuma za odabir kupaca za javne veterinarske stanice kojima se traži da budući vlasnik bude stručno osposobljen za veterinarske poslove.

Veterinari smatraju da država ne brine puno o ovoj struci, a time na direktan način ne brine ni o zdravlju svojih građana. Veterinarske usluge su od izuzetnog značaja jer bolesti životinja mogu ugroziti stočni fond, umanjiti izvoz i naneti veliku ekonomsku štetu, ali i ugroziti zdravlje ljudi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…