infakt__frame.jpgJedna od uvek aktuelnih tema je bezbednost učenika u školama i oko ove problematike potrebna je koordinacija i saradnja više institucija. Ministarstvo prosvete i MUP sredinom novembra održali su zajednički sastanak kako bi se unapredila saradnja policijskih službenika i prosvetnih savetnika u cilju unapređenja bezbednosti učenika u školama.

Predviđeno je i da se po svim školama formiraju timovi za bezbednost kao i da se urade akcioni planovi vezani za rešavanje svakog konkretnog bezbedonosnog problema.

Jedna od konkretnijih mera povećanja bezbednosti u školama je da će se u budžetu opštine Valjevo u 2008. godini opredeliti sredstva kako bi se u svim valjevskim osnovnim i srednjim školama obezbedio spoljni video nadzor.

Svrha seminara i akcija je da se škole upoznaju sa procedurama i načinima rešavanja probelema bezbednosti kao što su tuče, zlostavljanjs, krađe, kao i da se u interesu dece rešavaju opšti bezbedonosni problemi, ali i individualni koji su specifični za pojedine škole.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…