infakt__frame.jpgTema ovogodišnjeg Svetskog dana Habitata, koji ce se održati u ponedeljak 1. oktobra 2007.godine je Bezbedan grad je pravedan grad i bavi se rastućom pretnjom bezbednosti u gradovima i socijalnoj pravdi, a posebno gradskim kriminalom i nasiljem, prinudnim iseljavanjem i nesigurnošcu poseda, kao i prirodnim nepogodama i nesrećama koje su prouzrokovane ljudskim faktorom.

Ove godine UN- HABITAT u Srbiji zajedno sa svojim partnerima na centralnom i lokalnom nivou, i partnerima iz civilnog društva, organizovace niz manifestacija u cilju podizanja svesti i podsticanja debate o ovoj veoma važnoj temi –Bezbedan grad je pravedan grad.

Na ovogodišnjoj proslavi u Srbiji fokus će biti na bezbednosti u gradovima i sigurnosti poseda, uz podizanje svesti o bitnim temama za mlade, najranjivije grupe i uopšte naše zajednice.

UN-HABITAT od 2004. godine sprovodi Program stanovanja i trajne integracije izbeglica u sedam gradova i opština u Srbiji. Program u vrednosti 15 miliona evra finansira Vlada Italije.
a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za infrastrukturu Republike Srbije.

Glavne teme kojima se Program bavi i koje su relevantne za tekuci proces reformi ka integraciji u EU obuhvataju : socijalno stanovanje, stambeni smestaj za izbeglice, strateški urbani razvoj, urbano okruženje, teritorijalni i informacioni sistemi, stanovanje u zdravim urbanim uslovima, gradovi koji su bezbedni i prilagođeni deci, socioekonomska integracija ranjivih grupa, participacija zajednice, promocija i afirmacija gradova, unapređenje slamova i sprecavanje pojave slamova, pristup pijacoj vodi i drugoj infrastrukturi.

Osnovna škola ‘’’ Vladika Nikolaj Velimirovic’’ ugostice policijske službenike koji ce organizovati izložbu tehnicke opreme. Pored prilike da se upoznaju sa ucenicima, policijski službenici ce akcenat staviti na bezbednost u saobracaju./ cetvrtak-27. 09 2007. u 13.30/

U Ekonomskoj školi ‘’’Valjevo’’ učenici ce se sresti sa policijskim službenicima koji rade na suzbijanju i prevenciji narkomanije i koji ce im predstaviti svoje konkretne rezultate i dati savete kako da izbegnu opasnosti vezane za narkotike. / cetvrtak-27. 09 2007. u 18.00

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…