infakt__frame.jpgU utorak je na teritoriji koju pokriva Vatrogasno spasilačka jedinica Valjevo zabeležen je rekordan broj intervencija u jednom danu. Dogodilo se ukupno 59 požara na kojima su intervenisale vatrogasne jedinice, od čega dva na deponijama, 16 u šumama, 39 na otvorenom prostoru obraslom niskim rastinjem i dva na objektima koji su nastali kao posledica širenja požara na otvorenom prostoru. Ovo je najveći broj intervencija od kada postoji jedinica – više od 60 godina. Rečeno je na jučerašnjoj konferenciji Vatrogasne spasilačke jedinice.

Uprkos lošoj tehničkoj opremljenosti, mobilisanjem svih aktivnih pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice i dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i dela uniformisanih pripadnika policije i prisutnih građana i njihovim izuzetnim naporima i zalaganjem, svi nastali požari su sanirani i sprečeno je njihovo dalje razvijanje.

U gašenju požara uključila su se i vozila javnih komunalnih preduzeća svih opština u našem Okrugu, kao i preduzeća “Krušik”, “Ingrap omni”, “Univerzal”, “Tamnava-zapadno polje” i “Transport Borak”. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio laku telesnu povredu, a jedan građanin je zatrovan ugljen monoksidom. Povređeni su zbrinuti u urgentnom centru Zdravstvenog centra Valjevo i osećaju se dobro. U toku je utvrđivanje nastale materijalne štete.

Upozoravamo građane da kada primete požar, najpre zovu vatrogasnu ekipu, a tek nakon poziva pokušaju i sami da ga saniraju i apelujemo na njih da posebno obrate pažnju na mogućnost nastanka požara prilikom rukovanja zapaljivim materijama, s obzirom da se i u narednom periodu očekuju visoke dnevne temperature.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…