knjiga.jpgKnjiga “Srpski psiho” autora Željka Obrenovića i Aleksandra Ilića, koja je proglašena za – najbrutalniji srpski roman trećeg milenijuma govori o fiktivnom serijskom ubici na tlu Srbije, a ova dva mlada valjevska autora bili su gosti Dvorišta biblioteke.

Glavni junak “Srpskog psiha” je natprosečno inteligentan dvadesetpetogodišnjak čiji život je pod savršenom kontrolom dok ga okolnosti, bez ikakve najave, ne ispune pravim unutrašnjim paklom. Do tada zainteresovan jedino za seks, muziku i izlaske po diskotekama i klubovima savremenog Beograda, mladić postaje objekat misterioznog progonitelja. Istovremeno, na kućna vrata počinju da mu stižu kasete neobične sadržine.

Za roman, kritičari kažu da iako je pisan “u četiri ruke“, napisan je vrlo ujednačenim stilom, lišen svih kompromisa i prožet najsavremenijim pop, filmskim i književnim referencama.

Željko Obrenović, rođen 1982, a Aleksandar Ilić, 1981. godine. Završili su Tehničku školu. Sada su obojica apsolventi, Željko srpske književnosti, a Aleksandar filozofije.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…