testovi upis u srednje skole 1.jpgBudući srednjoškolci juče su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Ispitnu kombinaciju, broj dva, izvukao je ministar prosvete Zoran Lončar u direktnom prenosu Radio-televizije Srbije. Zadaci iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike izmenjeni su za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Učenike danas očekuje polaganje prijemnog iz matematike. Ispitnu kombinaciju pročitaće ministar Zoran Lončar, u direktnom prenosu Radio Televizije Srbije, u devet sati i pedeset minuta. Ispit će trajati 120 minuta i tokom rada učenicima je zabranjeno da koriste mobilne telefone i digitrone. Može se koristiti samo grafitna ili hemijska olovka, gumica, lenjir, trougao i šestar.

Preliminarni rezultati kvalifikacionih ispita biće objavljeni 21. juna, a konačni rezultati znaće se 25. juna.

Liste želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predavaće se 27. i 28. juna. Konačan raspored učenika biće objavljen 5. jula, a upis je planiran za 5. i 6. jul. Preostala mesta za drugi upisni krug biće objavljena 6. jula. Liste želja za drugi krug upisa predaju se 9. jula, a konačan raspored primljenih đaka znaće se 12. jula, kada se i zvanično završava upis učenika u srednje škole.

Ministarstvo prosvete je na sajtu www.upis.mps.sr.gov.yu postavilo sve važne podatke u vezi sa upisom.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…