izlozba.jpgMagazin “National Geographic” dostupna je čitalačkoj publici i na srpskom jeziku, a sinoć je u Domu kulture otvorena i izložba fotografija objavljenih u ovom prestižnom magazinu. “National Geographic” je namenjen prvenstveno ljubiteljima prirodnih tajni i lepota, ali i svima onima koji žele da saznaju nešto novo o funkcionisanju sveta koji nas okružuje.

Prvi broj ovog časopisa objavljen je još u jesen 1888. godine, devet meseci nakon što je u Sjedinjenim Američkim Državama osnovano “The National Geographic Society”. Prvi predsednik društva bio je Gardiner Grin Habard, a nasledio ga je Aleksandar Grejem Bel, poznat i kao pronalazač telefona.

Na izložbi u Domu kulture postavljeno je osamdeset fotografija napravljenih širom sveta, od toga desetak njih snimnjeno je na teritoriji Srbije. Izložene su čak i fotografije koje datiraju sa početka prošlog veka, i to je ono zbog čega se National geographic nalazi na vrhu svetskih časopisa . “National Geographic” se štampa na 31 jeziku.

Veliki deo postavke čine fotografije životinja, po kojima je ovaj časopis i postao prepoznatljiv. Pored njih predstavljene su i fotografije ljudi i događaja.

Fotografija je zaštitni znak ovog magazina, a remek-dela njegovih fotografa važan su deo svetske riznice kulture i značajno su doprinela beleženju lepota na Zemlji i izvan nje.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…