infakt__frame.jpgPredstava Indeksovaca – “U kući velikog blata” odigrana je sinoć na sceni Doma kulture kao svojevrsna parodija na rijaliti-šou Veliki brat. Predstava Indeksovaca trajala je oko 80-tak minuta, a kako kažu svaka sličnost sa ličnostima i događajima iz stvarnog političkog života – namerna.

Mesto ove komične radnje je daleki Srbistan, a u njemu su premijer Srbistana Koja, njegov kolega i prijatelj Tmoma, ministri Diksi i Selimir – Selja Silić, predsednik Srbistana Doris, Članak i Mali Meda i ostali likovi koji se u kući “velikog Blata” bore za nagradu od nekoliko miliona evra. O velikoj i važnoj sumi je reč jer drugih para iz drugih izvora u Srbistanu više nema. Borbu i opštu takmičarsku konkurenciju u obavljanju zadataka koje likovi dobijaju od Velikog Bate može potpuno da preokrene samo jedan događaj – dolazak svima poznate i nezvane gošće Đankarle, specijalnog gosta iz Laškog tribunala.

Indeksovci i njihova publika imaju zajedničku misiju da “U kući Velikog Blata” otkriju da li pozorište, komedija i scena uopšte mogu biti luđi i apsurdniji od (političkog) života u Srbiji danas.

U predstavi igraju Branislav Petrušević, Slobodan Bićanin, Siniša Ubović i Srđan Jovanović. Tekst su uradili Sanja i Jugoslav Ćosić.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…