infakt__frame.jpgDan advokature Srbije je 28. februar, a to je dan kada je 1862. godine donet prvi Zakona o javnim pravozastupnicima. Okružni sud Valjevo bio je sinoć domaćin skupa advokata sa područja Advokatske komore Šabac. Prema rečima Zorana Milića člana UO AKŠ advokatura je bila i ostala jedan od stubova pravosudnog sistema.

Suđenje je proces koji je subjektivan jer u njemu učestvuju ljudi i mada je era tehnologija, nikada neće biti napravljen takav program dau koji se mogu uneti podaci i činjenice i dobiti valajna presuda, bitni su ljudi, dodao je Milić.
Advokatura je jedna i možda i jedina nezavisna profesija u društvu i ona je takva bila u svim sistemima i društvima u proteklih 145 godina, rekao je Rajko Petričić, predsednik AK Šabac i dodao da su advokati uvek iznosili svoje mišljenje i branili pravdu i pravičnost.

Advokatura je nakon 145 godina jedna značajna profesija u svakom društvu, pa i našem. Ona je slobodna i nezavisna i pridržava se svog kodeksa pravičnosti i poštovanja ljudskih prava.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…