infakt__frame.jpgRadi uspešnog ostvarivanja postavljenih ciljeva i jačanja institucionalnih kapaciteta i saradnje u oblasti prevencije kriminala, opština Valjevo u saradnji sa UN Habitatom organizuje radionicu na kojoj će biti predstavljen Nacrt procene lokalne bezbednosti.

Radionica će se održati u ponedeljak, 11.decembra 2006.godine u velikoj sali SO Valjevo u 11 sati.
Na osnovu Memoranduma o razumevanju, potpisanog između Skupštine opštine Valjevo i Programa Ujedinjenih nacija za ljudska naselja (UN –HABITAT), sprovodi se „Program stanovanja i trajne integracije izbeglica”. Opština Valjevo je jedna od sedam opština u Srbiji koje su uključene u ovaj program. U okviru podkomponente „Civilne integracije i prevencija kriminala” sprovodi se program „Bezbedniji gradovi”. Ova podkomponenta SIRP programa ima za cilj jačanje kapaciteta opština u formulisanju i sprovođenju strategije za bezbednost, kao i u formiranju efektivnih partnerstava između lokalnih aktera.

Zahvaljujući podršci koju su pružile relevantne institucije i organizacije u našoj opštini izrađen je Nacrt ovog dokumenta koji predstavlja osnovu za početak izrade strategije za bezbednost.
Radionicu će voditi g-đa Sesilija Anderson, predstavnik UN Habitata za program “”Bezbedniji gradovi””.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…