infakt__frame.jpgMinistarstvo kulture u petnaestak gradova Srbije organizuje okrugle stolove Imajući u vidu potrebu da svi nivoi vlasti zaštite javni interes u oblasti informisanja. Današnji okrugli sto u Valjevu bio je posvećen modelu finansiranja lokalnih medija od strane opštine posle završene privatizacije, o komercijalizaciji stanica i umrezavanju (time share) kao varijanti održivosti.

Namera Ministarstva kulture je da na vreme, pre završetka privatizacije elektronskih medija i podele regionalnih i lokalnih frekvencija, ukaže i pripremi sve zainteresovane strane, na obaveze države i lokalne samouprave da podstiču i štite pluralizam i raznovrsnost medija, proizvodnju i objavljivanje programskih sadržaja koji se odnose na ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja, kao i prava i odgovornost medija u tom procesu.

Jedan od saveta i preporuka emiterima kao varijanti odrzivosti je da se umrežavaju, a to znači da dva ili tri emitera mogu zajednički konkurisati za frekvenciju na lokalu, a kako će napraviti programsku šemu tokom 24 sata je stvar dogovora, kaže Veljanovski. Savet je i da se umesto podele frekvencije, udruže sredstva za rad i ljudstvo i da se funkcioniše kao jedinstveno preduzeće, što je opet stvar dogovora.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…