infakt__frame.jpgDS je podržala usvajanje Ustava u Skupštini Srbije, a sada je neophodno da građani izađu na referendum 28. i 29. oktobra i potvrde njegovo donošenje jer je ovo kvalitetan Ustav koji definiše drđavu Srbiju na principima građanske demokratije i sadrži sve druge evropske principe, rekao je Milovan Marković, poslanik DS u Skupštini Srbije na današnjoj konferenciji za novinare.

Državna revizorska institucija imaće utemeljenje u Ustavu što je bitno zbog kontrole upravljanja javnim finansijama, a pored ukidanja društvene svojine, imovina lokalnih samouprava definiše se kao ustavna kategorija.

Mana Ustava je kaže Marković što je rezultat kompromisa, a DS nije u potpunosti zadovoljna tekstom. Ipak, naglašava Marković, procedura izmene ustavnih rešenja sada je pojednostavljena pa bi se do i eventualnih izmena kasnije moglo znatno lakše doći. Iako je jedna od primedbi da teksst Ustava nije bio na javnoj raspravi, Marković smatra da su se u proteklom periodu mogle uputiti primedbe i sugestije na predloženi tekst jer se on nalazio dostupan, kako u Skupštini Srbije tako i na internet sajtu DS.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…